| Tytuł: | Chcialam zapytac, czy |
| Autor: | katarzyna.algierd 7.4.2010, 08:49 |
| Chcialam zapytac, czy powinnam juz podjac leczenie toksoplazmozy. najpierw mialam jeden wskaznik dod a jeden ujemny. miesiac temu mialam igg 18 igm 0.65 a teraz igg 20 a igm 0.68. nie za bardzo wiem co teraz robic dziekuje za odpowiedz | |
| Autor: | 30.6.2010, 14:46 |
| Mam wyniki badań Igm ujemny, a Igg 157,9 IU/ml, czy muszę podjąć leczenie. Objawy od kilku miesięcy: gorączka 37,6 -38,3st. celsjusza i zależy od dnia bo czasem mam więcej, bóle mięśni ,problemy ze spaniem, obrzęki kończyn dolnych i rąk, zawroty głowy, zmęczenie. | |
| Autor: | leko anty 26.1.2011, 07:50 |
| antybiotyki tylko pomogą lecz na gorączkę to są osobne leki i radze si kupić paraprotex | |
Kiła to bardzo niebezpieczna choroba przenoszona głównie drogą płciową. Mimo małego rozgłosu odnośnie kiły, coraz częściej wspomina się o niej w szkołach, jako przestroga przed przypadkowymi kontaktami seksualnymi. W przeszłości kiła stanowiła bardzo niebezpieczną chorobę, której przebieg w wielu przypadkach prowadził a do zgonu.
Tasiemiec
Tasiemce są płazińcami wewnętrznie pasożytującymi. Tasiemiec w ciele człowieka może osiągnąć nawet 15 metrów długości. Pasożyty te przechodzą złożony cykl rozwojowy ze zmianą żywicieli.