Toksoplazmoza

toksoplazmoza_wiem_o_zdrowiu

Forum -> Chcialam zapytac, czy

Tytuł:Chcialam zapytac, czy
Autor:katarzyna.algierd
7.4.2010, 08:49
Chcialam zapytac, czy powinnam juz podjac leczenie toksoplazmozy. najpierw mialam jeden wskaznik dod a jeden ujemny. miesiac temu mialam igg 18 igm 0.65 a teraz igg 20 a igm 0.68. nie za bardzo wiem co teraz robic dziekuje za odpowiedz

Autor:
30.6.2010, 14:46
Mam wyniki badań Igm ujemny, a Igg 157,9 IU/ml, czy muszę podjąć leczenie. Objawy od kilku miesięcy: gorączka 37,6 -38,3st. celsjusza i zależy od dnia bo czasem mam więcej, bóle mięśni ,problemy ze spaniem, obrzęki kończyn dolnych i rąk, zawroty głowy, zmęczenie.

Autor:leko anty
26.1.2011, 07:50
antybiotyki tylko pomogą lecz na gorączkę to są osobne leki i radze si kupić paraprotex

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Kto ma więcej pasków: zebra czy słoń?

toksoplazmoza_ciekawostki

Ciekawostki

Malaria

Malaria to groźna choroba zakaźna, od niepamiętnych czasów atakująca turystów i podróżników w ciepłych krajach. Zapadają na nią także mieszkańcy gorących państw. Szacuje się, że zachorowalność miejscowych wynosi ok . 300 mln osób, natomiast rocznie 10 tys osób dostaje malarii po powrocie z urlopu do własnego kraju.

Czy wiesz, że...

Kiła to bardzo niebezpieczna choroba przenoszona głównie drogą płciową. Mimo małego rozgłosu odnośnie kiły, coraz częściej wspomina się o niej w szkołach, jako przestroga przed przypadkowymi kontaktami seksualnymi. W przeszłości kiła stanowiła bardzo niebezpieczną chorobę, której przebieg w wielu przypadkach prowadził a do zgonu.

Polecamy

Tasiemiec
Tasiemce są płazińcami wewnętrznie pasożytującymi. Tasiemiec w ciele człowieka może osiągnąć nawet 15 metrów długości. Pasożyty te przechodzą złożony cykl rozwojowy ze zmianą żywicieli.

Archiwum

Pyralgina jest preparatem przeznaczonym do stosowania w przypadku stanów bólowych o różnej etiologii i znacznym nasileniu. Lek wskazany jest również przy podwyższonej ciepłocie ciała, gdy zażycie innych leków jest niewskazane bądź nie przynosi rezultatów. Pyralgina należy do kategorii leków NLPZ, które charakteryzują się działaniem odpowiedzialnym za łagodzenie stanów bólowych i zapalnych oraz zmniejszanie podwyższonej ciepłoty ciała. Co więcej preparat w niewielkim stopniu działa spazmolitycznie.